En fotograf og arbejdet efter fotograferingen

25 februar 2020 anders_lundtang_hansen

Du kan måske nok regne ud, at det kræver sit at blive en god fotograf, når man skal tage billeder, hvorfor man blandt andet kan tage heler uddannelser og kurser i at blive fotograf – og nogle specialiserer sig endda på nogle bestemte fagområder.

Du har måske endda også set en fotograf i aktion, hvor du har bemærket, at vedkommende render rundt med dyrt og tungt udstyr, og den slags er der ofte sparet mange penge sammen til for at kunne opgradere til.

Når så du ser fotografen i aktion, så tænker du, at det da må være et sjovt arbejde at kunne være med til at forevige oplevelser, events med videre – og så endda blive betalt for det!

De bedste fotografer er endda så anerkendte, at folk går bevidst efter at bruge dem, da det er et kvalitetsstempel i sig selv at bruge dem, og så vinder de bedste af slagsen også priser for deres arbejde.

Mest imponerende er det nok, når man ser resultaterne bagefter, for så kan man måske nok genkende området og stedet, billederne blev taget i, men der er fanget en stemning, som virkelig indkapsler oplevelsen til fulde.

Hvordan gør fotografer den slags?

Foruden at have kendskabt til faget med lys, brug af det rette udstyr og være på pletten på det rigtige tidspunkt – hvoraf det sidste kan være virkelig svært – så kræver det også en masse arbejde, efter man har arbejdet med at tage billederne.

Her skal man elske teknik og have meget tid til at fordybe sig i, hvordan man redigerer billederne perfekt.

Selv den slags gode redigeringsprogrammer kan koste en del, og mange tager kurser i at bruge dem helt perfekt.

Men det er sjældent den slags arbejde, man ser, når fotografer arbejde.

Det er ligesom at se politiet være i aktion, men når man så ikke ser dem udfylde en masse døgnrapporter.

Derfor skal man huske på, at den gode fotograf virkelig skal kunne en del for at lave et godt arbejde.